HARMEN VAN DIJK

Ik geloof dat er een leider huist in elk mens en elk mens een missie heeft op aarde. Ik geloof dat ieder van ons ontelbare mogelijkheden krijgt om te groeien en dat levensdoel te realiseren. Ik geloof dat jij een nog grotere, authentiekere en menselijkere leider kunt worden door de barrières die je klein maken en tegenhouden te slechten. Ik geloof dat jouw toekomst al is begonnen en dat jouw volgende stap helder is. Waarom? Omdat ik het zelf heb ervaren bij mezelf en bij vele mensen en teams met wie ik heb gewerkt. Wat het vereist? Bewustzijn, discipline en moed. En steun van vertrouwde mensen in je omgeving zoals een goede coach of mentor. Het is mijn missie jou te ondersteunen de authentieke leider in jouzelf te laten ontwaken!

Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us.

Executive Leadership Coaching

Van jongs af aan was het mijn droom om ooit samen met mijn gezin in het buitenland te wonen en werken en daar mensen uit verschillende culturen met elkaar te verbinden. Ik had het voorrecht diplomaat voor de  Nederlandse overheid te worden en werkte 13 jaar achtereenvolgens in Den Haag, La Paz en Berlijn.

In 2013 besefte ik dat ik mijn droom als diplomaat voor dat moment voldoende had geleefd. Het tijd was voor een volgende stap en nieuwe droom. Ik wilde meer tijd en aandacht kunnen besteden aan mijn gezin en opgroeiende dochters. Ik wilde nieuwe werkterreinen verkennen, ondernemen en mijn creativiteit aanboren. En ik wilde me gaan richten op persoonlijk leiderschap en empowerment omdat ik uit ervaring had gezien dat er veel onbenut menselijk en dus professioneel potentieel in organisaties rondloopt.

Ik zegde mijn baan op, volgde de intensieve MMS coachingsopleiding en richtte mijn coachingspraktijk Dreamtree Coaching op. Een praktijk gericht op het coachen van mensen op een kruispunt in hun leven.

Inmiddels zijn we zes jaar verder, heb ik talloze mensen individueel begeleid, nieuwe coaches getraind, ben ik met teams en groepen de bergen in getrokken en heb ik vele leiders en teams individueel en collectief begeleid om hun ware potentieel naar boven te halen. Ik heb meerdere bedrijfjes opgericht, ben initiatieven gestart en ben bij een aantal krachtige coachingsnetwerken aangesloten. Nu is het tijd voor de volgende stap om me vooral te richten op leiders en teams. 

De natuur is mijn passie. Buiten ben ik in mijn element. Ik houd van de ruige bergen in Albanië en Oostenrijk tot de woeste, oneindige oceaan rondom Vancouver Island. Van de Loonse en Drunense duinen tot de Hollandse kust. Ik geniet er intens van met (een groep) mensen de natuur in te trekken voor een Individual Leadership Trail, of een off site teambuilding en groeps-trail. Het proces zijn werk laten doen en te vertrouwen op een doorbraak, blijft een van de meest magische en uitdagende momenten tijdens deze reizen.

Mijn commitment aan mezelf is om elke dag de beste versie van mezelf te willen zijn. Mezelf elke dag bewust te zijn van alle cadeautjes en lessen op mijn pad die me helpen een volgende stap te zetten, dichter bij mezelf, dichter bij m’n dromen. Dat gun ik jou ook! Dat doe ik door aandachtig en met respect te luisteren, scherpe vragen te stellen en je te helpen inzien dat je de kracht daartoe hebt. Het geeft me enorm veel energie om personen en teams te zien slagen in het bereiken van hun missie, droom of doel.

Als coach en mentor werk ik met name met executives en professionals die persoonlijk en professioneel leiderschap willen ontwikkelen en tonen in een hectische omgeving of turbulente periode. Ik heb het voorrecht om samen te kunnen werken met Top Professionals van over de hele wereld.

Naast mijn ruime coachingservaring heb ik ook ruim 12 jaar internationale ervaring als diplomaat en teamleider. Ik begrijp dus werkelijk het niveau en de omgeving waarin jij acteert. Ik spreek de taal, ken de politiek, de druk en het spel en ik weet dus ook waar jij als mens en leider tegenaan loopt.

CV

Opleidingen

 • Certified Mentor Coach – The MMS Worldwide Institute 2019
 • Human Potential Coach for Teams – Being at Full Potential 2019
 • Human Potential Coach for Organizations – Being at Full Potential 2018
 • MMS Masterclass Train the Trainer – The MMS Worldwide Institute 2015
 • MMS and ICF Professional Certified Coach (PCC) – The MMS Worldwide Institute 2014
 • 2002 Diplomaten opleiding – ROI/Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Master Civil Law and International Law – Vrije Universiteit Amsterdam 1995 – 2000

Werkervaring

 • 2000 – 2001 Legal Management Trainee ING Group 
 • 2002 – 2013 Diplomaat Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken met standplaats Den Haag, La Paz (Bolivia) en Berlijn (Duitsland) 
 • 2014 tot heden Oprichter en Eigenaar Dreamtree Coaching
 • 2015 – 2019 mentor en facilitator bij MMS Worldwide Institute BV
 • 2017 Oprichter Raw Men Trails
 • 2017 – 2019 Oprichter en Mede-Eigenaar Firemakers VOF
 • 2020 Oprichter en Partner van Thriving Virtual Teams